Jachten
Nautical International Brokerage
Services

Graag zou ik op de hoogte gehouden worden van het laatste aanbod en nieuws.
De heer Mevr


Ik ben geintresseerd in:
Motorjachten
Zeiljachten

ServicesWat is de waarde van uw pleziervaartuig?

De markt staat onder druk. In het huidige economische klimaat zullen de prijzen van pleziervaartuigen gaan dalen. Immers, er worden veel schepen aangeboden maar slechts weinig daarvan zullen daadwerkelijk snel worden verkocht. En als ze al van de hand gaan, tegen welke prijs gebeurt dat? En hoe zit het wanneer uw schip een dusdanige schade oploopt waarbij sprake is van een totaal verlies?

Net als auto’s, campers en caravans verliezen pleziervaartuigen na verloop van tijd hun waarde., Dit noemen we afschrijving. Het ene schip zal meer per jaar afschrijven (minder waard worden) dan het andere. De mate van afschrijving hangt onder andere af van courantheid, vraag en aanbod, leeftijd en type, maar met name van de staat van onderhoud. Wanneer twee identieke schepen te koop staan, zal het best onderhouden schip bij verkoop het meeste opleveren.

Dankzij onze kennis en ervaring weten wij als geen ander welke zaken de waarde van uw vaartuig nadelig kunnen beïnvloeden en hoe wij samen met u als eigenaar kunnen zorgen dat uw bezit zijn waarde blijft behouden.

Nautical International houdt zich als onafhankelijk en gecertificeerd bedrijf dagelijks bezig met het taxeren en het keuren van pleziervaartuigen. Bovendien zijn wij volledig opgeleid, ervaren en hebben toegang tot een uitgebreid wereldwijd netwerk van onder andere gecertificeerde makelaars, taxateurs en experts.

Aan de hand van een uitgebreide checklist bekijken we samen met u alle voor de waardebepaling relevante zaken. Op basis van deze bevindingen, en na vergelijking met de markt, komen we tot een waardebepaling. Hiervan ontvangt u een officieel taxatierapport. Daarnaast ontvangt u een lijst met aanbevelingen ten aanzien van uw schip , die wij tevens met u zullen bespreken, zodat u een reëel en helder beeld krijgt van de actuele verkoopwaarde en de staat daarvan.

In het rapport dat u na de scan ontvangt, geven wij een eindbeoordeling en, wat veel belangrijker is,eventuele aanbevelingen voor uw schip. Mochten uit de conditiescan zaken naar voren komen die verder onderzoek noodzakelijk maken, dan zullen wij aangeven hoe dit gedaan kan worden en wat de mogelijke kosten hiervoor kunnen zijn. Het is mogelijk dat u op basis van deze informatie van een eventuele aankoop afziet.

De waardebepalingen in het rapport worden ontleend aan de status en het onderhoud van het schip. Daarnaast wordt naar de markt in Europa gekeken en naar de huidige economische omstandigheden. Met name het economisch klimaat doet, veel eigenaren besluiten om voorlopig door te varen. Daarom is een scan zo belangrijk, uit oogpunt van veiligheid en waarde.

Ook bij aankoop van een ander schip kunnen wij u terzijde staan zodat u sterk staat in uw onderhandeling.

Wij hopen u spoedig als klant te mogen ontmoeten.
NL | ENGLISH